Entify

Support

Vanliga frågor

Passar Entify körjournal i min bil?

Om du har en bil som är tillverkad efter 2000 passar Entify körjournal i din bil.

Hur beställer jag körjournal?

Beställa gör du genom att klicka “Beställning” längst upp på sidan. Det går också bra att skicka en beställning till info@entify.se

GDPR och Dataskyddsförordningen

Vi är helt och hållet kompatibla när det gäller regelverket GDPR och Dataskyddsförordningen som kom 25 Maj 2018. Vi är väldigt noga med att rätt person ser rätt information och inte mer och vill du läsa mer finns vår dataskyddspolicy längst ner på hemsidan.

Vad säger facket om digital körjournal?

När det kommer till införande av elektronisk körjournal är det bra att ta diskussion med de fackliga representanterna. Vanligtvis genomförs en MBL-förhandling där syften och hur företaget avser införa och använda systemen gås igenom gemensamt. Man bör, i tidigt skede, kontakta det fack som representerar ens medarbetare för att höra deras syn och om riktlinjer tagits fram.

Vad säger Skatteverket om elektronisk körjournal?

Enligt svensk lag finns inget uttryckligt krav på körjournal. En samlad bedömning görs av de olika omständigheterna i varje enskilt fall. Enligt rättspraxis är dock körjournal ett viktigt bevismedel vid bedömning av bil- och drivmedelsförmån. Man löper risk att få en rejäl skattesmäll om man inte har en körjournal. Besök Skatteverkets hemsida för mer information.

Var hittar jag diagnosuttaget (obd2)?

Vanligtvis sitter diagnosuttaget (OBD2) under ratten. Uttaget kan sitta bakom en lucka som är placerat under ratten. Hittar du inte uttaget kontakta oss på info@entify.se så hjälper vi dig.

Hur fungerar fakturering och betalning?

Betalning sker via pappersfaktura, e-faktura eller PDF-faktura.

Hur loggar jag in för att komma åt körjournalen?

För att logga in och titta på din körjournal trycker du på “Logga in” i menyn på hemsidan (längst upp). När du är inloggad finns körjournalen tillgänglig för dig.

Vem kontaktar jag vid problem med körjournalen?

Vi på Entify har kostnadsfri support över epost. Vid problem, kontakta oss på info@entify.se så löser vi ditt problem.

Vem kontaktar jag vid problem med körjournalen?

Du behöver inte samtycke från personal för att få använda elektronisk körjournal. Integritetsskyddsmyndigheten skriver: “Företag som vill använda GPS-positionering av fordon för elektroniska körjournaler får göra det utan att först få förarnas godkännande. Det förutsätter dock att ett antal villkor är uppfyllda. Bland annat får inte fler uppgifter än nödvändigt samlas in av systemet.” Läs mer på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

1 + 7 =